Start Jakt&Fiske Camping Bilder Gästboken Bokning&Priser Länkar Blogg

Vi erbjuder jakt på småvilt ( hare, gråfågel mm ) samt älg.
Stora ytor gör att du inte behöver riskera att "springa på" andra jägare när du är ute i markerna. Kontakta oss så berättar vi mer!

Ripjakt! På grund av sent återbud erbjudes exklusiv ripjakt vid foten av Penningkejsen, ca:1500 ha ren fjällmark. Boende i anrika Villa Skottland med flera fjällstugor för dagsturer. För mer info och pris, kontakta oss.
Kontaktinformation hittar du under "Bokning&Priser"

Valsjöns fiskevårdsområde angränsar till Norge och omfattar ett 40-tal fjäll- och skogssjöar och strömmande vatten, belägna i dalgången söder om Hotagsfjällen i Krokoms kommun. Här finns bl a den riksbekanta Toskströmmen med en unik öringsstam. Den svenska delen av Rengen med bra rödingsfiske och Valsjön med mycket stor öring. För nybörjare finns lättillgängliga vatten. I Valsjöns närhet ligger ett antal intressanta fiskeområden med tusentals fiskevatten. I Norge finns också orörda strömmande vatten, sjöar, fjällfiske och ett otroligt havsfiske.  

Fiskarter

Framförallt öring och röding, där Valsjöns storöring gett byn en särställning i Sverige. Ädelfiske i Rengen och på forsnacken under slutet av juli. I vissa vatten även aborre, sik, harr, lake och gädda.

Fiskemetod

Alla former av sportfiske. Det bästa betet för storöringen är ledad Rapala. Öring och harr tar också på spinnare och skeddrag av olika storlekar, helst i koppar. I vissa tjärnar kan Du också få röding om Du betar draget med mask. För flugfiske efter röding och harr gäller Alexandra, Greenwells, Glory, Teel and-red, Flugpellets flugor samt Prästflugor, t ex Silver Butcher eller någon grå-grön-gul fluga.  

Vinterfiske

Området erbjuder bra isfiske efter röding på sjön Rengen och i ett 10-tal tjärnar. I några tjärnar finns stor aborre och öring. Dessutom finns de svenska statliga fiskevattnen i fjäll-områdena. De senaste åren har lakfisket, ett stenkast från Fiskecampen blivit ett populärt inslag i vinterfisket. Skoter- och skidleder finns till samtliga rödingsvatten, vissa ligger nära bilväg. Vindskydd finns vid några vatten.  

Fiskeservice

Överskådlig information får ni på Valsjöbyns jakt & fiskecamp där kunnig personal fins tillgänglig. Karta får ni vid köp av fiskekort. Båtar finns att hyra för Valsjön och Rengen. Fiskeutrustning finns att hyra och köpa. Vi har även kanotuthyrning.